Pokémon Go Go GO!

Pokemon in het gras

Sinds begin dit jaar werken we samen met de Hanze Hogeschool aan de ontwikkeling van enkele Serious Gaming concepten. Je hebt er in onze nieuwsbrief over kunnen lezen.

Ons doel met Serious Gaming is om spelenderwijs aan de slag te gaan met vitaliteit en een extra dimensie toe te voegen aan onze dienstverlening. Het kan je op een leuke manier helpen bij bewustwording, het opdoen van kennis of het verbeteren van je vitaliteit. Het concept kan daarbij alle drie de aspecten van vitaliteit raken: fysieke gesteldheid, mentale kracht of sociale vaardigheden.

De studenten zijn heel serieus met onze vraag aan de slag gegaan en hebben, ondanks de lastige taak, hele leuke concepten bedacht. Ga er maar eens aan staan. Bedenk een game of App met game-achtige elementen, en krijg werknemers van alle leeftijden zover dat ze ermee aan de slag gaan en al spelenderwijs met het onderwerp aan de slag gaan. Dat is geen eenvoudige taak. Maar om nou te zeggen dat er iets tussen zit wat we direct verder zouden kunnen ontwikkelen en in de markt kunnen zetten? Helaas.

Pokemon Go

BAM!

En dan BAM! Daar is ineens Pokémon Go. Misschien wel de ultieme Serious Game als het om vitaliteit gaat. Wat heeft Pokémon met vitaliteit te maken? Alles. Als je het spel speelt:

  • ga je meer naar buiten - de buitenlucht verfrist en zonlicht helpt je lichaam bij het maken van vitamine D
  • beweeg je meer - je jaagt op Pokémons, bezoekt Pokéstops en loopt om eieren uit te broeden
  • ontspan je - even niet meer aan het werk denken, maar buiten in de zon (of regen) lopen net zolang tot je telefoon gaat trillen
  • hebt sociale contacten - jaag samen met je kinderen of collega's (een ommetje tussen de middag), vecht met je team battles uit bij de Gym

Allemaal plussen. Wij zijn fan!

Geniet ervan

Maar mensen reageren ook skeptisch, cynisch, vinden zo'n spel, en met name de hype eromheen, maar stom. Ik zou zeggen, zit daar niet mee. Pak de positieve invloed die het spelen van zo'n spel op je kan hebben. Daag je collega's uit om zo hoog mogelijke scores te halen. Ga naar buiten, vang Pokémons. Koop een hond of neem de kinderen van de buren mee. Ga een rondje hardlopen en maak de ronde iets groter omdat je dan meer Pokestops tegenkomt. Geniet van de buitenlucht, de natuur, beweeg en ontspan. Vive la vie!

Download Pokémon Go

Apple Google

PS: In de tussentijd blijven we zoeken naar, behalve Pokémons, andere Serious Gaming concepten om onze visie op vitaliteit mee uit te dragen. Heb je ideeën? Laat het ons weten.